ΠΕΡΙΟΧΗ / ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ / VIDEOS

Βρίσκεται στην Βορειοδυτική πλευρά του όρους Χελμού σε υψόμετρο 1.700 έως και 2.340 μέτρων. Απέχει 14 χιλιόμετρα από την πόλη των Καλαβρύτων.

 

Εμφάνιση βίντεο με βάση την ενότητα:

Αξιοθέατα Περιβάλλον Πρόσωπα
Ιστορία Δράσεις Παρεμβάσεις Μαγειρική Προϊόντα
Πολιτισμός Παράδοση Εναλλακτικός Τουρισμός Όλα

ΔΑΣΟΣ ΣΤΡΟΦΥΛΙΑΣ

Είναι ένα από τα σημαντικότερα οικοσυστήματα της χώρας. Αυτό που το κάνει ξεχωριστό, είναι οι κουκουναριές.

ΠΑΤΡΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Αποτελεί αναμφισβήτητα την κύρια θαλάσσια πύλη από και προς την Ευρώπη. Η Επάνω πόλη με χαρακτηριστικά είναι το ιστορικό κέντρο.

ΛΙΜΝΗ ΤΣΙΒΛΟΥ

Πήρε το όνομά της από το παρακείμενο χωριό. Περικυκλωμένη από ιτιές, έλατα, πεύκα και βελανιδιές γίνεται συχνά εκδρομικός στόχος.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΑΣ

Ιδρύθηκε το 1980 και σήμερα διαθέτει 49 σκάφη ανοιχτής θαλάσσης, ενώ σχεδόν κάθε χρόνο διοργανώνει το Ράλι Ιονίου.

ΠΛΑΝΗΤΕΡΟ

Πλανήτερος είναι τοπωνύμιο και προέκυψε από τον πρώτο κάτοικο που εγκαταστάθηκε στο χωριό το 1750 ο οποίος ήταν φυγόδικος και φυγόποινος.

KITE SURF ΔΡΕΠΑΝΟ

Είναι από τα πιο καινούρια θαλάσσια σπορ. Πρώτα εμφανίστηκε στην Ελλάδα, πριν από μόλις δέκα χρόνια, μετά από την εφεύρεσή του στη Χαβάη.

ΑΙΓΙΟ

Γνωστό και ως το μπαλκόνι του Κορινθιακού, είναι χωρισμένο σε τρεις συνοικίες. Η κύρια πόλη στέκει στη κορυφή του λόφου, στα Ψηλά Αλώνια.

ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ

Η σύγχρονη πόλη της ορεινής Αχαϊας, καταστράφηκε ολοσχερώς το Δεκέμβριο του 1943 από τους Γερμανούς και χτίστηκε ξανά πάνω στα ερείπια.

ΠΕΣΤΡΟΦΕΙΑ ΧΩΡΙΟ ΠΛΑΝΗΤΕΡΟ

Δίπλα στις πηγές και κατά μήκος του ποταμού Αροανίου, αναπτύσσεται ραγδαία η εκτροφή της πέστροφας και του σολομού.

ΖΑΡΟΥΧΛΑ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ

Η Ζαρούχλα βρίσκεται σε υψόμετρο 1.000 μέτρων, ανάμεσα σε έλατα, ενώ στη Περιστέρα θαυμάζεις τη λιθόχτιστη πλατεία, με τα αιωνόβια πλατάνια της.

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Η κωμόπολη έχει δέσει τη μοίρα της με τους εθνικούς αγώνες, καθώς υπήρξε προπύργιο της επανάστασης του 1821, αλλά και μαρτυρική πόλη το 1943.

ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Κηρύχθηκε Αισθητικό Δάσος το 1977, εξαιτίας της σημαντικότητας των τύπων οικοτόπων της χλωρίδας και της πανίδας.

ΦΑΡΑΓΓΙ ΒΟΥΡΑΙΚΟΥ

Αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα φυσικά τοπία της Ελλάδας. Πηγάζει από το χωριό Πριόλιθος που βρίσκεται κοντά στην Κέρτεζη.

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Βρίσκεται στην Βορειοδυτική πλευρά του όρους Χελμού σε υψόμετρο 1.700 έως και 2.340 μέτρων. Απέχει 14 χιλιόμετρα από την πόλη των Καλαβρύτων.

Kαλοκαίρι 2009