ΠΕΡΙΟΧΗ / AΝΑΡΡΙΧΗΣΗ ΜΕΤΕΩΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ / VIDEOS

Σήμερα η αναρρίχηση είναι χόμπι και Απότομοι Άγριοι και πανύψηλοι βράχοι. Μοναδικό θαυμαστό φυσικό μνημείο που αιχμαλωτίζει το μάτι με την επιβλητικότητα και τη μεγαλοπρέπειά του. Τα Μετέωρα ενδείκνυνται για αναρρίχηση αφού διαθέτουν περισσότερες από 700 αναρριχητικές διαδρομές.

 

Εμφάνιση βίντεο με βάση την ενότητα:

Αξιοθέατα Περιβάλλον Πρόσωπα
Ιστορία Δράσεις Παρεμβάσεις Μαγειρική Προϊόντα
Πολιτισμός Παράδοση Εναλλακτικός Τουρισμός Όλα

ΑΧΕΛΩΟΣ

Είναι ο δεύτερος σε μήκος ποταμός της Ελλάδος, με 220 χιλιόμετρα. Πηγάζει από την οροσειρά της Πίνδου και εκβάλλει στο Ιόνιο Πέλαγος.

ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ένα από τα καλύτερα αναρριχητικά πεδία του κόσμου είναι αυτό της Καλαμπάκας. Οι νέες της ασχολούνται και με το ποδόσφαιρο.

ΕΛΑΤΗ

Αποτελεί ένα από τα ομορφότερα χωριά του Κόζιακα. Είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς και κοσμοπολίτικους προορισμούς του Νομού Τρικάλων.

ΠΥΛΗ

Βρίσκεται 8 χιλιόμετρα μετά τα Τρίκαλα. Είναι κτισμένη στην είσοδο ενός πανέμορφου φαραγγιού που διασχίζει ο Πορταϊκός.

ΚΟΖΙΑΚΑΣ

Τα πέντε χωριά του Δήμου Κόζιακα είναι κτισμένα μέσα στην αγκαλιά του, κλείνοντας μέσα τους όλο το άρωμα του βουνού.

ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Είναι μια από τις ομορφότερες και μεγαλύτερες τεχνητές λίμνες στην Ελλάδα. Η στάθμη της όμως, μειώνεται διαρκώς λόγω της υπεράντλησης.

ΛΑΖΑΡΙΝΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Το ιπποφορβείο της ΙΠΠΟΤΟΥΡ, είναι η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής ίππων. Η κοπριά των αλόγων βοηθά στην καλλιέργεια των μανιταριών.

ΚΠΕ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Από το 1996 το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, υλοποιεί 9 προγράμματα που έχουν στόχο την ενημέρωση σε θέματα περιβάλλοντος.

ΤΕΧΝΗΤΗ ΛΙΜΝΗ ΣΜΟΚΟΒΟΥ

Έχει χωρητικότητα 237 κυβικών μέτρων. Από τότε που χρησιμοποιείται για την άρδευση αγροτικών καλλιεργειών η στάθμη της έχει μειωθεί δραματικά.

ΥΔΡΟΠΟΔΗΛΑΤΟ ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Στο χωριό Καλύβια Πεζούλας δίπλα στην λίμνη Πλαστήρα, o επισκέπτης μπορεί να βρει μια μεγάλη γκάμα εναλλακτικών δραστηριοτήτων.

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΠΕΡΤΟΥΛΙ

Είναι αγκαλιασμένο από τις βουνοκορφές του Κόζιακα. Είναι το πιο χαμηλό χιονοδρομικό σε υψόμετρο στην Ελλάδα και απέχει 40 χιλιόμετρα από τα Τρίκαλα.

ΟΞΙΑ

Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1600 μέτρων ανάμεσα στις κορυφές Μάλια, Βουτσικάκι και Αη- Λιά. Είναι ένα από τα πιο κρύα χωριά της Ελλάδας.

ΙΠΠΑΣΙΑ ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Η εξερεύνηση της λίμνης γίνεται μοναδική εμπειρία για κάθε επισκέπτη όταν συνδυάζεται με άλογα που καλπάζουν στις όχθες της.

Kαλοκαίρι 2009