ΠΕΡΙΟΧΗ / Η ΗΡΩ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ / VIDEOS

Η γνωστή τραγουδοποιός Ηρώ μας ξεναγεί στις αγαπημένες της γωνιές στην Πάτρα, την πόλη όπου γεννήθηκε και έζησε τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια.

 

Εμφάνιση βίντεο με βάση την ενότητα:

Αξιοθέατα Περιβάλλον Πρόσωπα
Ιστορία Δράσεις Παρεμβάσεις Μαγειρική Προϊόντα
Πολιτισμός Παράδοση Εναλλακτικός Τουρισμός Όλα

ΠΑΤΡΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Αποτελεί αναμφισβήτητα την κύρια θαλάσσια πύλη από και προς την Ευρώπη. Η Επάνω πόλη με χαρακτηριστικά είναι το ιστορικό κέντρο.

ΠΛΑΝΗΤΕΡΟ

Πλανήτερος είναι τοπωνύμιο και προέκυψε από τον πρώτο κάτοικο που εγκαταστάθηκε στο χωριό το 1750 ο οποίος ήταν φυγόδικος και φυγόποινος.

ΚΑΣΤΡΟ ΠΑΤΡΩΝ

Ήταν σε συνεχής χρήση για πάνω από μια χιλιετία και αποτελούσε δοικητικό κέντρο και φρουρά της πόλης. Το κάστρο πέρασε στα χέρια των Ελλήνων το 1828.

ΑΙΓΙΟ

Γνωστό και ως το μπαλκόνι του Κορινθιακού, είναι χωρισμένο σε τρεις συνοικίες. Η κύρια πόλη στέκει στη κορυφή του λόφου, στα Ψηλά Αλώνια.

ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ

Η σύγχρονη πόλη της ορεινής Αχαϊας, καταστράφηκε ολοσχερώς το Δεκέμβριο του 1943 από τους Γερμανούς και χτίστηκε ξανά πάνω στα ερείπια.

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Η κωμόπολη έχει δέσει τη μοίρα της με τους εθνικούς αγώνες, καθώς υπήρξε προπύργιο της επανάστασης του 1821, αλλά και μαρτυρική πόλη το 1943.

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ

Είναι ξεχωριστό σε όλη την επικράτεια, καθώς είναι το επίκεντρο της εθνικής μας παλιγγενεσίας.

ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Κηρύχθηκε Αισθητικό Δάσος το 1977, εξαιτίας της σημαντικότητας των τύπων οικοτόπων της χλωρίδας και της πανίδας.

ΦΑΡΑΓΓΙ ΒΟΥΡΑΙΚΟΥ

Αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα φυσικά τοπία της Ελλάδας. Πηγάζει από το χωριό Πριόλιθος που βρίσκεται κοντά στην Κέρτεζη.

Kαλοκαίρι 2009

Κάντε κλικ για να αναδείξετε το ομορφότερο μέρος της Ελλάδας